Tuesday, September 29, 2009

Lagi lirik lagu...

Aku nk share lirik nie dgn ampa...lirik nie mengganparkan perasaan aku suatu ketika dahulu.....

Lirik Lagu Tuhan Beri Aku Cinta (OST. Ketika Cinta Bertasbih-KCB) - Ayushita

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
di jiwa ini Hampa…
Ku bertemu sang adam di simpang hidupku

Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina
Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terangMu
Biarkan lah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halalMu
Tuhan beri aku cinta…

Salam Lebaran

Assalamualaikum wbt....kepada kalian semua yang baca blog aku nie...selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin...kalu aku pernah terkasar bahasa dengan korang semua...terlanjur perbuatan...x kena tang mna2..aku mintak maaf k...dah nma nya pon manuasia kan..mna ada yang sempurna kan...hahaha....so entry kali nie aku nk share tentang pengalaman hari raya...

1st day raya
Pagi raya mcm biasa la..aku pi masjid utk menunaikan solat sunat hari raya aidilfitri bersama mak n adik farid...(adik yana dok umh ats sbb2 tertentu..dia demam...huhuhu..ciankan)...lpas solat and ada tahlil skit..kami pi kubur utk ziarah pusara tok aku...dah cuci2 skit..cbut rumput...baca Al-Fatihah n Surah Ikhlas...kami balik umh...dok x dan lama mna,pak tam n family smpi...aku kelam kabut la jgk...apa pon x msk lg utk nk jamu depa...so aku decide utk msk bihun goreng...so goreng pny goreng...bihun pon siap dimasak...so mkn time...nk ltak pic xley la coz semuanya x ttp aurat dgn sempurna..hehehe....lps pak tam aku blik..kami 1 family pi beray kat umah mak cik ana n mak su saadiah...takziah utk family mak su saadiah di ats pemergian faizul ke rahmatullah...semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman...(arwah nie muda lg taw,sebaya dgn adik yana aku...umo bru 19)...lps blik beraya kat umh jiran2 aku...kmi mkn skit di rumah then lps zohor kmi kuar pi umah mak su aku di sungai petani...tok aku sebelah ayah ada kat sna...smpi umah mak su, mak su ajak pi beraya umah sedara sebelah ayah lak...makan lg...aduhhh...raya nie naik mcm di tiup2 la bdn aku nie...hehehe....lps beray...balik umah...huhu..ayah aku keja mlm tue...

2nd day raya
BANGUN!!!!!!pagi2 mak aku dh jerit...huuuhhhh...sbbnya...kami nk pi perak....so kna la bgn awl...hehehe....actually mlm raya pertama tue aku xleh nk tdor...kaki aku skit sgt..aku pon xtaw napa leh jd cm tue...bla pagi raya kedua tue..pham2 jela...nk bgn liat nk mampus la kn...tp aku gagah jgk utk bgn...aku bg taw kat mak yang aku xmau pi perak..aku xthn skit kaki...mak aku ckp nant apa plak ayah kata..so dgn linangan air mata, aku bgn dri tdor....huhuhuhuuhuhu:-(..dh siap2 smua...kmi pon bertolak ke perak...aku xdrive la kn....dh skit...kesian gak ayah aku drive sorg2...tgh jln tue..perut lak....berbunyi.....LAPAR!!!!!aduh nk wat cm na nie...diamkan ja....aku pelan2 ambek kerepek...mkn senyap2...hehehe...actually angin pny psl...kat umh td org len semua dh mkn bihun goreng...aku sorg ja xmkn..xbrani gtau yg aku lapar takut kna marah(actually perli) oleh family members...hehehe...smpi ja kat 1 jln nie..tetiba ada lak xcident...dh xleh lalu jln tue...ayah aku ckp tue jln shortcut,tp bla dh xleh lalu...kna la ptah blik...kesian btl kn...dri nk dkat,trus jd jauh.........ish3...pnat btl berjalan mcm tue...akhirya smpi jgk di kuburan...lps sedekah apa yg ptt,kmas apa yg ptt...kmi bertolak blik...ayah aku gak la yg drive...dia ada gak tny adik yana nk drive ka dak,aku bajet dia dh letih..tp jwpn dri adik yana,menghampakn...dia xmau bwk..ayah confirm la x tny kat mak aku, coz dia x harap mak aku bwk dia...tp kat aku dia caya...syukur Alhamdulillah...hehehe(bangga skit)...smpi ja umah, semua tuju blik msing2...ZZZzzzzzzzz

3rd day raya
Hari raya ke-3, ayah aku keja...so kmi(aku,mak,adik yana,adik farid) decide utk pi beraya umah sedara sebelah mak...first kami pi umah mak chaq di paya keladi,then drive trus ke penang..melawat tok2 sedara yang masih ada...pi umh pak lang kat jelutong, blik singgah umah arwah mak ngah kat kepala batas..last station umah pak tam kat tikam batu....perut time nie...amatlah penuh...mkn mcm2....hehehe...smpi umah dh mlm...so next xtvt...ZzZZzzzz..nite...

4th day raya
aku x g mana2 pon, cuma mak dgna dik2 ja...depa pi umah kwn mak coz anak makcik tue kawen..aku mls nk pi sbb apa ntah.....so dok umah saja.....tp mlm raya nie,kwn2 ayah dtg beraya di umah...kami jamu mee udang....depa mai 5 org ja...

5th day raya
Singgah Vilage Mall beli dompet baru(gna duit raya laa...)...ari nie pak lang mai umah tp kami x dan nk jmpa dgn dia...paklang mai dgn kak ja...sory yer...xdpt jmpa....

life must go on kan....

smpi skrg dh hari raya ke-10....aku dgn mak puasa ari nie...hehehe.....
sampai sini dlu kot aku nk share....sory raya kali nie aku xdak pic2 yang best la...xdak mood nk bergambar...maybe org tersayang xdak kot...hahaha...ayat poyo kn...