Thursday, March 18, 2010

update terkini....

  • Assalamualaikum wbt....dah lama kan aku tak update blog aku ni...maaf sangat-sangat yer kawan semua...lately aku busy dengan assignment laa...quiz laa...macam lagi laa...but kalian nak tau tak...time aku busy-busy ni laa...macam-macam dugaan yang aku terpaksa hadapi...hari Isnin yang lepas, salah seorang sepupu yang paling rapat and yang paling aku sayang dah bertunang...hal ini sedikit sebanyak telah mengganggu emosi aku...that why aku tak dapat nak update lagi blog time tu...i need more time to think and rest...hehehe....ayat sengal jer kan....

  • Time sepupu aku bertunang tu, dia ada call aku...aku cam tak berapa nak cakap sangat...sebab rasa macam lost someone yang aku sayang...huahuahua....tapi ni la kenyataan yang aku kena hadapi...semua orang akan berkahwin...berkeluarga....ermm....aku nie tak tau la macam mana nanti kan...aku sentiasa berdoa semoga jodoh aku nanti adalah someone yang beriman yang dapat bimbing aku ke jalan yang diredhai Allah....tu perkara utama yang aku tekankan....hehehe...yang lain-lain....nanti boleh nego lagi...bkn aku kata nak orang negro ok....baca betul-betul tau....

  • Dulu pernah tau masa aku di KL, time buat diploma...aku ada kenal dengan sorang mamat negro dari negara Ghana...dia kata dia engineer kat sana...betul ke tak....aku tak pasti la kan...kalu dia tipu..korang pon dah kena tipu la....we still contact until now...as a friend..aku ni memang seorang yang peramah...sebab tu aku nie ramai kawan....and for ur info, aku nie lebih banyak kawan-kawan maya berbanding kawan-kawan di alam nyata...hehehe....sebab aku adalah salah seorang kaki chatting...hehehe...mak jangan marah taui.....

  • Lupa plak aku nak cerita pasal aku bergaduh dengan ketua aku tu....aku mintak maaf sangat-sangat la dengan korang...aku tak dapat nak cerita ok..di atas sebab-sebab tertentu....private la jugak..hehehe...bukannya aku nie ada skandal...korang jangan nak pikir yang bukan-bukan plak...aku just tak nak besarkan hal yang remeh temeh nie...lagi pon benda dah lepas kn...buat apa nak ungkit-ungkit lagi.....nextweek aku dah nak kena present untuk assignment kenegaraan dah...berdebar wei,......ramai orang la dalam dewan kuliah tu...almost hundred over.....

  • Haaa....pot pet pot pet.....aku lupa plak...hari nie tanggal 18 March 2010....adalah tarikh hari lahir Ayah aku.,...EN AB RAHIM BIN HASSAN.....so now ayah aku dah berusia 52 tahun...uuiiisshhh dah tua...tapi maintain macho wei ayah aku nie...nak story sikit pasal ayah aku nie...ayah aku kerjanya seorang pegawai bomba...that why anaknya pon masuk kadet bomba time sekolah dulu-dulu...hehe...keja part-timenya adalah menolong emaknya(tok aku la tu...) buat bendang(bersawah)....ayah aku nie seorang yang cukup tegas...kami adik beradik tak berapa berani nak melawan apa yang ayah aku cakap...kalau dengan mak...ada saja la yang kami nak....tapi dengan ayah...dh ayah kata A...that mean only A...dah tak ada pilihan jawapan yang lain mahupon talian hayat..huhu...masa kecik-kecik dulu..kami pi sekolah naik moto...4 orang k 1 moto...cuba la korang bayangkan....kami nie semuanya gemok-gemok time tu....aduhhh...redah aja....kepada yana, kalu hang ada baca entry nie...tolong bagitau kat ayah apa yang aku tulis kat sini....thanks dear....

"disini kak chaq nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat ayah cos dah bagi kak chaq macam-macam...kak chaq taw kak chaq selalu mengada...manja...mesti nak lebih dari orang lain...dan kak chaq jugak taw yang ayah sebenarnya paham perasaaan kak chaq...walaupon ayah tak cakap banyak...tapi ayah amat paham kak chaq...kak chaq taw ayah sayang kak chaq....kak chaq pon sayang ayah....i really love u ayah....kak chaq tak tau macam mana nak balas apa yang ayah dengan mak dah korbankan untuk kak chaq...kak chaq sebenarnya teringin sangat nak peluk ayah...macam kawan-kawan kak chaq buat dengan ayah depa...tapi kak chaq tak berkesempatan...masa ayah sampai dari Mekah ari tu...Ya Allah....kak chaq seronok sangat sebab mak dengan ayah selamat sampai kat Malaysia....dan perkara yang paling kak chaq takkan dapat lupakan dalam hidup kak chaq...kak chaq dapat peluk ayah....walaupon hanya sekali....terima kasih ayah...mak....."

nie la ayah aku...garang kn muka dia..hehehe....

pic nie diambil time aku konvo...kat bilik hotel...

  • Sekian dulu dari aku...dah basah muak nie...serious aku touching habis nie...aku chow dulu k...jap g kul 3 ada class plak.....bubbb byeee....

Saturday, March 13, 2010

Doaku untuk mu

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Ya Allah ...
Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, terangi hatinya dengan nur pancaran iman. Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya, dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat.....

Ya Muhaimin ...
Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu agar dia tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu ....Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hati-Mu... Jika dia rindu, rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah ...
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalan-Mu.. jika kau halalkan aku merindui sahabatku, janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki, rindu abadi dan kasih sejati hanya untuk-Mu.

Ya Allah ...
kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan dan hidayah dari-Mu dalam menempuh cabaran serta liku-liku hidup di dunia dan di akhirat kelak ... insya-Allah

AMINNNN.......

Friday, March 12, 2010

bengang

aku bengang sangat dgn ketua kumpulan kenegaraan aku...nant aku cerita len k...

Tuesday, March 2, 2010

quizzzzzzzzzzzzz.............


Assalamualaikum....and very good morning to all of u...hehehehe....dh mcm bak present apa ja...ari nie aku ada 3 quiz....so doakan aku yer....hehehe...