Thursday, April 22, 2010

Jodoh Di Tangan Tuhan

aku punya dunia
duniaku begini
ku punya mata
ku punya telinga

jangan anggap ku batu
yang tanpa perasaan
melihatmu dengannya
aku panas

ku punya dunia
duniaku begini
ku punya hati
punya perasaan

coba raba batinku
coba tatap mataku
melihatmu dengannya
ku cemburu

reff:
cinta mengapa harus rumit
biar begini wanita ku nanti satu
siapa dia biar hatiku yang tahu
ku pasti setia tapi nanti

cinta bisakah jadi mudah
kau bersamanya masa aku harus diam
biar aja kita jalan masing-masing
jodoh di tangan tuhan
biar saja

ku punya dunia
duniaku begini
ku punya hati
punya perasaan

coba raba batinku
coba tatap mataku
melihatmu dengannya
ku cemburu

repeat reff

Kau Salju Cintaku

Bagai salju dingin sentuhan cintamu
PAdamlah kepanasan dalam bara keciwa

Engkau salju dingin penawar lukaku
Yang ditinggalkan pergi dalam pada bercinta

Mawar resah bunga layu di jambangan
Harapanku gugur bagai debu yang hina

Serasa tidak bersua serasa berkubur jua
Mengapa sanggup dirimu merawat laraku

Engkau menjadi pengganti waktu dia masih ku kenang
Maafkan aku oh sayang yang tidak berdaya

Engkau salju cinta hadir musim kemarau
Ku peluk bagai sutera untuk bangun semula
Engkau salju cinta hadir musim kemarau
Ku peluk bagai sutera ingin ku dakap bahgia

Warkah Buat Kekasih

Mencorak bintang menjadi kerongsang ku tak berdaya
Kerna nyata ku tak sehebat dia bermain kata
Memintal buih menjadi keranjang ku tak berdaya
Kerna aku tahu imaginasiku ada batasnya
Kekasih jangan pula engkau
Menolak warkah cintaku yang tak bermaya

Kekasih harap kau terima warkah cintaku
Yang biasa tiada berbunga
Namun begitu izinkan aku menghibur jiwamu
Dengan kata-kata yang sederhana

Aku bukannya sasterawan negara
Aku hanya manusia biasa
Menulis sekadar untuk meluah rasa jiwa
Maaf jika kutak sepeka dia
Tak mampu menganyam awan gemawan
Menjadikannya selendang untukmu
Oh kekasih

Kekasih harap kau terima warkah cintaku
Yang biasa tiada berbunga
Namun begitu izinkan aku menghibur jiwamu
Dengan kata-kata yang sederhana

Aku bukannya sasterawan negara
Aku hanya manusia biasa
Menulis sekadar untuk meluah rasa jiwa
Maaf jika kutak sepeka dia
Tak mampu menganyam awan gemawan
Menjadikannya selendang untukmu
Oh kekasih

Tuesday, April 20, 2010

Wali Band - Baik Baik Sayang


Assalamualaikum wbt...dah lama kiranya aku tak letak lirik lagu dalam blog aku nie...lirik lagu nie mengingatkan aku pada seseorang...walaupun kenangan lalu telah jadi sejarah dalam hidupku...tetapi semua tu masih mekar di kotak ingatan ku ini...sedey plak...so layan jela dengan lirik lagu nie k....nie lagu terakhir yang aku dapat dari Aril...

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Back to Reff:

Friday, April 16, 2010

final exam...


Assalamualaikum wbt...mood aku masa taip ni..huhhh...aku sendiri pon tak taw la nak kata macam mana....exam final dah semakin dekat...tapi studynya....gitu2 ja....macam mana ni....so far....aku just nak tunjukkan jadual final aku...hopefully korang doakan aku yer supaya dapat buat yang terbaik untuk exam ni....aminnn...

19/4/2010 - math * dh settle
=
21/4/2010 - kenegaraan * dh settle
=
23/4/2010 - bahasa mandarin * dh settle
=
=
=
=
=
=
30/4/2010 - analysis * dh settle
=
=
=
=
=
6/5/2010 - device
7/5/2010 - digital


pastu balik umah...tapi tak taw lagi nak balik bila and dengan siapa....???????



Tuesday, April 6, 2010

Minggu Yang Sangat Sibuk


Assalamualaikum wbt..minggu nie aku rasa minggu yang paling sibuk sepanjang aku belajar kat sini...banyak benda aku kena settlekan dalam minggu nie...huhu:-(....penat tak payang nak cerita la kan..memang tak cukup tidoq hari-hari....plus aku plan nak puasa sepanjang minggu nie...so thanks to fiza cos sanggup menemani aini puasa...hehehe....so nie list yang aku kena siapkan minggu nie...

-quiz math jap g-
-quiz device (jumaat)-
-present projek (rabu pagi)-
-present digit (khamis petang)-
-present analysis (jumaat petang)-
-submit assignment math (khamis pagi)-
-submit artikel digit (jumaat pagi)-




aku pon dah macam dalam pic nie sekarang nie....hua...hua....hua....