Saturday, November 24, 2012

MANNER

         Assalamualaikum kepada readers sekalian... baget macam ada ramai la readers kan.. tak apa lah, nak angkat bakul sendiri kan, by the way, minta maaf la kepada blog kesayangan nie, bukan takat bersawang, dah ber apa lagi pon tak tau la nak cakap apa kan. tudia haiihh.. tu baru pembuka bicara.

        Mengenai topik yang aku tulis kat atas tu, aku cukup pantang bila someone tu xda manner, maksud aku biadap tak tentu pasal. Budi bahasa ni kan budaya bangsa, ko tu orang Melayu, orang Melayu kan kaya dengan adap dan sopan, mana hilang semua tu? Nama jer Melayu, tapi perangai macam apa ntah. Aku nak tolong tafsir pon susah. Bila dah buat salah, then orang tegur. Kalau rasa tak boleh nak terima teguran orang, biar masuk telinga kiri keluar telinga kanan. Habis cerita.  Tapi bila awak tu memaki-maki balik orang yang tegur kesalahan awk, tu dah menampakkan ketidakmatangan awak menangani masalah tau.

      Aku bukannya marah dia sebab maki balik, cuma tak suka bila someone tu adalah seorang yang bakal menjadi pendidik bangsa depan negara, aku jadi takut, takut sebab nanti anak-anak kita bakal dididik oleh orang yang tak ada manner macam tu. Habis anak aku nanti apa akan jadi.?? ohhh noo.. tak dapat nak bayangkan lah masa depan kita nanti. So end of the story, tolong lah jaga budi pekerti kita walaupun dimana kita berada, dengan siapa kita bercakap, selain perbuatan tersebut tidak sopan, ia juga akan menunjukkan pekung di dada yer wahai pembaca sekalian. Harap maklum. Sekian dulu dari saya.

Sunday, November 4, 2012

CONVOCATION UTHM 2012

Assalamualaikum dear reader..

Hari ini saya nak cerita tentang perjalanan majlis graduasi saya yang telah selamat diadakan pada 4 November 2012. Untuk makluman semua, saya dapat tahu tarikh untuk graduasi kali ini sangatlah suntuk, jadi untuk mencari tempat tinggal sepanjang majlis berlangsung, sangatlah susah. Kami bertolak dari rumah lebih kurang jam 6 petang 2 November 2012, kami singgah ke Seremban terlebih dahulu sebelum meneruskan perjalanan ke Batu Pahat. Kami sampai ke Batu Pahat lebih kurang jam 3 pagi. Pada mulanya kami akan bermalam di transit Balai Bomba Batu Pahat, tapi disebabkan terdapat salah faham, kami terpaksa ke Balai Bomba Rengit. Nasib kami baik kerana rumah transit di Balai Bomba Rengit tersangatlah selesa. Tapi gambar tak sempat nak snap pulak, maaf ya...

Sepanjang berada kat Johor, kami sempat juga lah untuk berjalan-jalan ke beberapa tempat menarik, antaranya Legoland, Puteri Harbour, Kota Iskandar, Kukup, Skudai tu antara yang ingat la. Hehehehe. Yang ni ada sikit gambar-gambarnya.

Pantai Punggur

Kota Iskandar


My lovely parent

my mum

find me??





Kukup

Kukup lagi


Mesti korang pernah dengar gambar Pre Wedding kan? Sebenarnya, masa konvo kali nie, saya minta jasa baik dari kawan saya merangkap pakwe kepada kawan baik saya masa kat UTHM iaitu Wana & Luqman untuk snap beberapa keping gambar untuk dijadikan kenangan Pre Convo saya. So enjoy...

















Last but not least, gambar semasa hari konvokasyen....





Sekian dari saya.


Monday, October 1, 2012

Genap sudah 8 bulan

Assalamualaikum wbt.. Ya Allah, bersawang penuh sana sini blog tersayang nie. Setelah sekian lama aku tinggalkan supaya dapat focus on study, kononya la kan. Hahaha. Hari ni genaplah 8 bulan aku tinggalkan blog tanpa sebarang update, tapi blog tetap buka, sebab nak tengok entry orang lain kan. Aptb. Sendiri punya tak reti nk update. Bukan tak nak update, tapi masa terlalu cemburukan diriku. Haaa... Untuk pengetahuan semua, setelah 2 tahun setengah aku sambung study kat Johor, aku sekarang dah habis study. Rasa macam sekejap sangat masa berlalu, time dok mengangur di rumah masa habis diploma dulu, blog selalu di update dari masa ke semasa, adakah kali ni akan berlaku sekali lagi, blog selalu akan di update. Kita tengok jela nanti yer. Untuk entry khas kali ini, aku akan selitkan beberapa keping picture sekitar 8 bulan aku menghilang dari dunia blogging. So enjoy da picas yaa...
my sis convocation

me and my fren

Ada juga jumpa dengan Diana Amir

Apam di Muadzam Shah

Cream puff

Atif Iman in da house

cabutan bertuah.. Mls nk rotate..hahahahaha

Muhd Izz Haikal in da house

Time study week last sem

Me and wana... Pusingkan kepala anda...hahahaha

My thesis

gambar time raya

me and my sis masa raya

classmate

Hari suraya bernikah

wedding hanis nadwa

wedding bdk sic bp crew

Monday, January 30, 2012

Alhamdulillah...Dah Selamat Bertunang

Assalamualaikum wbt...

Entry kali nie aku just nk update pasal majlis pertunangan sepupu-sepupu aku... untuk yang first nie, aku tunjuk picture sepupu aku di Penang dulu...

Nie yang perempuan sahaja

suasana di dapur

my mum and my sis

my mak tam wit puding karemel yang dibuat oleh my sis

me and my sepupu..kak mastura

kak mas wit her ring...

ada duit dlm tu..
Enough about last week punya event, sekarang kita ke event petang tadi, yang nie sepupu sebelah ayah aku pulak, yang last week sepupu belah mak, untuk yang sebelah ayah, ini sepupu first yang bertunang, so kami very the excited la kan.. hehehehe... enjoy the picture...
hantaran kedua belah pihak



hantaran sebelah pihak perempuan

sesi sarung cincin..

the anak dara geng...

Sekian, Wassalam