Wednesday, October 28, 2009

Hari Paling Sedih Untuk Insan Bergelar Manusia....

Assalamualaikum wbt...tanggal 28/10/2009....merupakan tanggal keramat yang x akan dpt aku lupakan sampai bila2....kerana tarikh nie memberikan aku kenangan yang cukup pedih dalam diari hidup aku...mula2 dgn kisah hidup aku yang kini kembali seperti dulu...keseorangan...kesepian...kesunyian...kesedihan....dan macam lagi laa...aku pon dah xtaw nk cakap apa...tp yang pastinya....keputusan telah dicapai...dan kenapa jadi macam nie...biarlah rahsia...hanya aku dan si dia yang tersayang saja yang taw...ianya terlalu peribadi untuk aku kongsi dengan semua...sorry yer....erm hal yang keduanya pula, pagi tadi time aku bangun je dari tidor, mak aku gtau yang cikgu Hashimah telah kembali ke rahmatulallah...al-fatihah untuk arwah..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman...kat sini aku sisipkan satu lagi lagu yang amat mendalam maksudnya untuk diri aku...aku anggap yang antara kami tiada jodoh...dan andai kata, kami memang dah ditentukan untuk bersama, pasti suatu hari nant kami tetap akan bersama...aku harap aril happy selalu dan sihat hendaknya....
p/s : now aku tengah dengar lagu 'now you're gone by basshunter'.....



Kaulah Segalanya.....

Mungkin hanya Tuhan
Yang tahu segalanya
Apa yang ku inginkan
Di saat-saat ini
Kau tak ‘kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya
Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang
Kau tak ‘kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya
Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang
Kaulah segalanya untuk ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Tuesday, October 27, 2009

lagu sedey lagi....

Salam..untuk pengetahuan korg, nie lg 1 lagu yg btl mengguris hati aku nie...time lagu nie baru kuar, dgn bait2 kata yg cukup menyengat di hati aku...time nie laa aku dpt email dri someone yg dah bg harapan kat aku, then dia tglkn aku....ayat2 dlm email someone tue...sama mcm yg dlm lirik nie...that why, bla aku dgr ja lagu nie, terus aku teringat kat email tue n tuan yang antar email tue kat aku.....but now, situasinya berbeza....ada someone nie plak...yg dah xnk kat aku dgn alasan...dia x layak utk aku...siapa dia utk tentukan semua nie...Jodoh pertemuan di tangan Allah Yang Maha Berkuasa....kta sbg hambaNya...pasti xkn dapat menghalang andai semua nie sdah tertulis di Loh Makfuz....

Irwanshah-Camelia(aku suka tkar lirik nie jd nuraini....hehehe....)
camelia maafkanlah aku
karna ku tak bisa
temani tidurmu

camelia lupakanlah aku
yang tak
kau temui aku

kau wanita terhebat
yang pernah singgah di hatiku
kau wanita yang tegar
aku mohon lupakanlah aku

* sudahlah jangan menangis lagi
ku rasa cukup sampai di sini
mungkin di suatu saat nanti
kau temui cinta yang sejati

** sudah cepat lupakanlah aku
jangan pernah ungkit masa lalu
ku takut kekasihku pun tahu
kau pernah menjadi simpananku

camelia

kau wanita terhebat
yang pernah singgah di hatiku

repeat *, **

sudahlah jangan menangis lagi
ku rasa cukup sampai di sini
ku takut kekasihku pun tahu
kau pernah menjadi simpananku

camelia

lagu....lagu....lagu sedey.....

Rozita Izlyn-Mengapa Sukar Melafazkan Maaf

Tak faham mengapa begitu sukar padamu
Melafazkan maaf atas kesalahan lalu
Walaupun nyata engkau menjadi punca
Tak pernah sekali mengaku bersalah

Kau harus sedia menghadapi kenyataan
Tiap manusia mempunyai kelemahan
Tampak sempurna hanyalah di luaran
Aku sepertimu tidak lepas dari kesilapan

Dengan kekasaran, Bukan kemenangan
Dengan keangkuhan, Bertembung keegoaan
Semaikan di jiwa, Kemurnian budi
Hingga hidup kita
Saling menghormati... menyayangi...

Tak faham mengapa begitu sukar padamu
Melafazkan maaf atas kesalahan lalu
Walaupun nyata engkau menjadi punca
Tak pernah sekali mengaku bersalah
Oh mengapa...

Dengan kekasaran, Bukan kemenangan
Dengan keangkuhan, Bertembung keegoaan
Semaikan di jiwa, Kemurnian budi
Hingga hidup kita
Saling menghormati... menyayangi...

Dengan kekasaran, Bukan kemenangan
Dengan keangkuhan, Bertembung keegoaan
Semaikan di jiwa, Kemurnian budi
Hingga hidup kita
Saling menghormati... menyayangi...
Salam...lagi lag sedey...aku tgh frust2 nie...mmg lagu2 mcm nie ja aku layan....sorry la klu korg bosan k...aku xda sapa2 nk share bnda nie....


Siti Nurhaliza-Demi Kasih Sayang
Lupakan aku saja
dari kaca fikiran
andainya bersamaku
engkau tidak bahagia
Aku bukannya insan
ingin cinta percuma
sehingga aku sanggup menantimu
walau berabad lama
Cintaku bukan kerana harta
cintaku tidak kerana paras rupa
sedarilah kasih...
Cintaku harap hingga ke syurga
bersama-samamu
Demi kasih sayang
yang aku pertahankan
sanggupku meniti
malam tanpa mimpi
aku berdoa kita dapat berdua
hingga ke akhir hayat
untuk selama-lamanya
Aku bukannya insan
ingin cinta percuma
tetapi aku sanggup menantimu
walau berabad lama.....

one more lirik lagu....

Erm nie lagu rozita izlyn tajuknya berbalam cintaku...perghhh dgr tajuk pon dh...adduhhh...

susah nk ckp...tp mcm nie la aku rsa sekarang nie...sedey sgt2....
apa lg la ujian yg aku harus tempuh lps nie...aku yakin, pasti ada jln penyelesaian setiap masalah kn...aku yakin perpisahan adalah jalan terakhir...
but to someone tue, aini xtaw apa kesudahan kta nie...

Berbalam Cintaku-Rozita Izlyn
Masih
Pasrah ku berdiri
Mencari di mana
Letaknya hatiku
Pada dirimu
Makin
Diri tak mengerti
Senyumanku beri
Tak kau hargai
Kau lempar ke tepi
Hadirku di sisi
Tidak bermakna lagi
Yang terluka terhiris
Ku baluti

Kepayahan diriku
Memenuhi pintamu
Pernahkah di hatimu
Mengagumi teguh cintaku

Ku lupakan halangan
Kerana menyayangimu
Demi setia padamu
Terkorban jiwaku

Masihkah ada ruang
Di hatimu
Bagi menagih kasihku
Biar kini cinta bertahun
Ada penghuni
Dalam kamar hatimu

Masih
Diriku mencari
Biarku sendiri
Aku tak pasti haluan diri
Ku pendamkan segala
Yang tersimpan di hati
Biar berbalam cintaku
Menyayangimu

Wednesday, October 21, 2009

.::cInTa::.

cinta adalah kekuatan yang mampu
mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jd anggur,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibah,
itulah cinta....

Tuesday, October 20, 2009

1st entry from my laptop…hehehe:-)

Assalamualaikum semua..bersua kembali kita di alam maya nie…heheheJ jam di laptop aku sekarang menunjukkn dah pukul 3pg..yes 3AM…aku xtdor lagi…dok isi borang UPSI Online…smbl2 tue dok tggu si aril online…erm tp xdak pon…siang td dia ada call aku..tp aku xsempat nk angkat…stop now laa..nant aku cerita lagi coz mata aku dh berat sgt nie…bye…wassalam…

Monday, October 12, 2009

Nasibku....Malang sungguh....huk huk huk :-(

Assalamualaikum wbt...erm dh lama gak erk aku x update blog aku nie..sorry sangat2 k..aku bz la...entry yang lepas aku cerita pasal aril kn..so aril dah baca apa yang aku tulis...huhu...malu gak la kn...so sekarang aku nak cerita pasal kisah sedey plak...

Kes 1 :
Hari jumaat yang lepas(8/10/2009) aku pi ambek adik aku dari politeknik arau cos dia cakap dia kena demam campak...aku pi pon dah petang, so sampai umah dh malam...then kami tunggu ayah aku balik keja, tanya dia nak pia mbek ubat kat mana, then dia kata pi kat kg. sg yan laa...lpas mkn malam, kami bertolak ke sana, kebetulan time kami kuar tue hujan then bila sampai kat Teroi, keta kami termasuk lubang..dh la mlm plus hujan plak..mana nak nmpak ada lubang kat tgh2 jalan kan...then xpa la...keta pon bergerak....xsmpi pon 5 minit...aku dgr semcm jer...aku suruh la ayah hentikan keta kat tepi jln..aku g check tayar...tgk2 dh kuar angin...memang la angin gak aku time tue...dh la mlm2 kn...kami patah balik ke pekan Guar Chempedak, stop kat dpan Kolej Komuniti Guar tue, utk tukar tayar...aduhhhh...susah btl la kn nk tukar tayar klu xda pemutar skru yang mcm bintang tue(aku xtaw org pgl apa..huhu)..lpas tue tayar dh siap tukar..kami teruskan perjalanan..nie lagi 1 prob, nak cari rumah tok bomoh...kami 1st time pi sana, salah masuk jln lak tue..kena jalan mati...dh lah jln tue sempit gila la kn...mmg muat2 1 keta ja, klu ada yg nk selisih xtaw la nk wat mcm mna kn...dh jmpa umah tok bomoh, dah ambek ubat, kami pon balik la umah...cos esknya ada byk open house kna pi...

Kes 2 :
Kes nie jadi malam semalam(11/10/2009)..cermin keta kena pecah...aduhhh GERAM SANGAT3.......Al-kisahnya macam nie, malam tue aku, mak dgn adik aku pi central square(cs), nak beli handphone utk adik aku..dalam kul 10 kami bertolak dri cs, cadang nak pi makan kat medan selera sungai petani jaa, so kami pi laa sana kn...park kat tempat yang selalu park keta..kunci keta then pi mkn...dlm 30-40 minit kemudian dh siap mkn, kami pon gerak nk alik laa kn...sampai kat tempat park keta tue, tgk apasal rmai sgt org kerumun keta aku nie, then ada lah sorg akak nie gtau yang keta aku kena pecah cermin....dia ckp ada 2 lagi yg kena pecah jgk...eeeeeeeee...geram sgt2...barang yang hilang, handphone adik farid jenama motorola, duit syiling(just syiling 5sen n 1sen jer..ok.....)yang tue pon licin malaun tue sapu, surat2 bank mak, n latly yg paling terasa adik yana laa...cos kotak hp yang baru beli tue pon dorg ambek..dlm tue ada card waranty,resit bali, cable hp, charger, yel semua tue yg bru kn...kesian sgt kat dia...tp aku mmg tabik spring laa kat dia cos dia nmpk cool ja...klu barang aku laa...mmg dh meroyan aku time tue kot....nie time tulis entry nie pon....geram giler rasa tau...ermmm...sapa la yang wat keja2 cm nie kn...lps bincang2 kejap dgn polis peronda yang dtg, kami decide utk pi wat report kat IPD Kuala Muda, polis tue kata nie maybe keja penagih dadah....lps wat report kami pon balik umah...tp aku xleh tdor laa cos stil dok pikir psl hal tue kn...nasib bek ada aril..dia yg temankan aku...walaupon just kat Ym kn...thanks aril...love u laa...

picture2 cermin keta...kredit to my sis..aku lupa nk ambek....hehehe






Sekian dlu dari aku...pic2 nant aku ltak..x upload dlm pc lagi laa..hehehe...wassalam...