Sunday, January 24, 2010

Currently...

Assalamualaikum wbt...actually time aku dok taip nie..aku dok study...dh bosan2 tu...aku saja-saja la godek2 laptop nie...smbil dok layan FB n Blog...hehehe...so mcm mna dgn layout baru aku??ok ke x??



pic aku time kat UTM dulu..hehehe....

baik jer aku kn time dulu-dulu....

mood : miss someone lagi laa..wlaupon smlm dh lma chatting dgn dia....

Saturday, January 23, 2010

Salam Takziah.....

Assalamualaikum wbt....

JOHOR BAHRU 22 Jan. – Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, mangkat malam ini selepas memerintah Johor hampir tiga dekad.

Baginda berusia 77 tahun.

Almarhum mangkat pada pukul 7.15 malam di Hospital Pakar Puteri di sini selepas dimasukkan ke hospital itu semalam kerana gering.

Kemangkatan baginda diumumkan oleh Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman di sini pada pukul 11.20 malam.

Baginda meninggalkan Sultanah Zanariah serta 10 orang putera dan puteri.

Sultan Iskandar, yang diputerakan di Istana Semayam, Johor Bahru pada 8 April 1932, dimasyhurkan sebagai Sultan Johor pada 11 Mei 1981.

Tiga tahun kemudian pada 15 November 1984 baginda dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong kelapan.

Petang ini, putera sulung baginda, Tunku Mahkota Johor Tunku Ibrahim Ismail dimasyhurkan Pemangku Raja dan istiadat mengangkat sumpah diadakan di Istana Besar Johor.

Berita mengenai kegeringan Sultan Iskandar diumumkan oleh Yang Dipertua Jumaah Majlis Diraja Johor, Tunku Osman Tunku Temenggong Ahmad pada pukul 5 petang.

Almarhum merupakan putera ketiga Almarhum Sultan Ismail ibni Sultan Ibrahim dan cicinda kepada Bapa Johor Moden, Almarhum Sultan Abu Bakar.

Sultan Iskandar, yang merupakan Sultan Johor keempat dalam sejarah Johor moden, menerima pendidikan awal di Johor Bahru, sebelum melanjutkan pelajaran ke Australia dan United Kingdom.

Baginda yang merupakan Kolonel Yang Dipertua, Rejimen Perkhidmatan Khas Malaysia (Komando), sering kelihatan memakai uniform tentera pada upacara rasmi kerana minatnya dalam bidang ketenteraan.

p/s : Berita dipetik dari akhbar Utusan Malaysia online.....




p/s/s : gmbr turut dipetik melalui web tersebut....

Thursday, January 14, 2010

Join Contest Laa Plak...

Salam...pagi nie sedang aku dok ngadap laptop aku sambil baca blog blogger yang lain, aku ternampak kisah tentang Blog En.Megat....terharu aku membaca kisah keperitan kehidupan yang terpaksa dilalui oleh En.Megat....Semoga beliau sekeluarga akan diberi pertolongan dari Allah SWT untuk menhadapi hari-hari yang mendatang....so aku nie nak bagi sumbangan banyak-banyak xda la kn...maklumla dah namanya pelajar..makan minum aku pon mak bapak yang tanggung...thanks to my parent...hehehe...

Saya tahu contest ni dari blog liyanaa.com"

Tuesday, January 12, 2010

Juaranya....

Assalamualaikum wbt...sorry la sbb lmbat post entry nie...so tahniah untuk semua pemenang AJL ari tu...erm wlaupon aku xdpt tengak live...tp best jgk la kn...hehe...

SENARAI PEMENANG :

Tempat Pertama : Aizat-Pergi
Tempat Kedua : Yuna - Dan Sebenarnya
Tempat Ketiga : Faizal Tahir - Bencinta
Vokal Terbaik : Black - Aku Rindu Sayang Kamu
Persembahan Terbaik : Aizat - Kau Aku

Sunday, January 10, 2010

Anugerah Juara Lagu 2009

Malam nie AJL...tp aku xdpt tgk live laa..huhu...xpa laa...skrg tgh dgr radio jer....nant aku tgk la....so korang rasa sapa yang akan menang??cepat teka....

Friday, January 8, 2010

miss someone...


a _ _ l...where are u...???
i miss u so much....
giler sikit entry kali nie...
hahaha....





p/s : mood quiz...hehe...hopefully dpt buat quiz nant...

Monday, January 4, 2010

lewat!!!!


Salam...setelah sekian lama jugak aku x active tulis dalam blog aku nie, cuma 2 3 ari nie baru aku active kn...so aku nak mintak maaf la pada reader aku yang lama menanti...sorry sangat2...lately aku bz sangat, sampai x terurus hidup aku(ayat macam pe jer..hahaha) actually sepanjang aku disini, aku xdapat connection dengan tenet plus aku sibuk uruskan hal daftar subjek la and so on...so ari nie aku terlewat ke kelas...cuak giler la kn...maklumla aku kn student yang selalu masuk awal...member aku pon ashik dok tertanya-tanya napa aku datang lewat...alasan aku bagi, bus stop jauh dari tempat biasa...hehe...yang sebenarnya, aku terlewat bangun tadi...tidor time zohor, aku terlelap terus...nasib bek lecturer pon baru ja sampai time aku sampai...tapi malu la jugak kn...stop psl lewat ke kelas...aku nak cerita pasal club plak..bukan club malam, tapi club keta yang aku join....hehehe...actually aku memang minat sangat dengan keta...memang gila kereta la....tapi sekarang aku x mampu lagi nak pakai kereta sendiri, aku borrow yang mak aku punya la kn..thanks to mak...love u so much...miss u la...stop2 aini...merepek lak aku nie..ok2..aku nak story psl td time aku dok melepak tunggu bus nak balik kolej, ada la sorang member aku nie pakai t-shirt sagalmstclub...aku pelik...pikir punya pikir...aku tanya la dia, so dia cakap..pakwenya yang join club tu, aku nie apa lagi...syok la borak kn....hahaha....aku nak beli sticker club then lekatkan kat keta nant....yaahooo.....akhirnya aku dapat jugak beli sticker tu...dh lma aku plan nak beli...tapi malas nk pi bank in kat bank...plus nant nk kena tunggu dorang pos lagi..kena tunggu lagi....so sekarang aku dah order kat member aku tu, no need to wait so long...hopefully la kn...hehehe....k la, dh maghrib nie..aku blah dulu k....wassalam...

p/s : mood happy plus cedey...cos kain baju kurung aku terkoyak laa,sangkut kat bus time xcited nak turun tadi.....mak....chek dh kurang 1 baju..huhu...:-(

Bahagian ke-2...Kehidupan di UTHM....

Assalamualaikum wbt..di saat dan ketika aku menulis di blog aku nie..aku amatlah keletihan...tapi mata nie x jugak dpt nak lelap...roomateku dh suruh tidor...tp jap g lah...aku jawab kembali...so ari nie genaplah seminggu aku di UTHM....merasai kehidupan baru...kawan-kawan baru....suasana baru...azam baru...dan macam-macam lagi la yang baru...semuanya berubah setelah sekian lama aku tinggal di rumah kn...huhu:-) i miss my home...i miss my family...i miss everything....so sekarang aku nak cerita serba sedikit kehidupan aku disini...aku rasa lebih senang untuk aku compare dengan UTM dulu..ok x??ok kn jela...hehe...


~ aku dok sini, alhamdulillah xpenah lg tinggal solat....(compare masa dok kat umah dulu..huhu)...selalu jugak baca Al-Quran...aku harap aku dapat teruskan semua nie sampai bila-bila.....

~ sepanjang aku tinggal kat sini, aku dah x payah nak berkejar-kejar nak bangun awal...then berebut toilet dengan toiletmate kn...hehe....cos kat sini wlaupon kena naik bus, kami dah x payah nak sangkut-sangkut jam kat Jln Jelatek and area Setiawangsa...hehe

~ aku dok sini, aku rasa aku dapat turunkan berat badan laa...sebab aku dan Ecah suka berjalan kaki ke kelas...(klu kelas dekat laa..klu yang jauh tetap kami naik bus...hehe)

~ kat sini aku dapat Penasihat Akademik yang taking care...tu yang aku syok...x macam kat UTM dulu...huhu...

~ hujung minggu nie aku kuar ke Bandar Batu Pahat...erm kami sewa keta, aku yang drive...alhamdulillah semuanya selamat sampai...hehe...banyak betul barang-barang yang aku beli...al maklum la kn...pi naik keta...hehe...

~ malanya pulak aku kuar pi Pekan Parit Raja dengan Syafiq...thanks yer syafiq...sbb sudi temankan aku pi beli kek birthday untuk Ecah...x lupa jugak untuk Tetty...sbb sudi temankan aku ke pekan..hehehe...

Aku rasa takat nie la dulu aku nak share...dh hbs semua kot aku dh cover...hehehe...nant klu aku ada story terbaru, aku gtau korang lagi k...daa...wassalam....

Sunday, January 3, 2010

Sehari di UTHM….bahagian 1


Assalamualaikum wbt kepada para pembaca blog aku yang seberapa nie…time aku dok taip nie, aku tinggal sorang2 dalam bilik…roomate2 aku pi kelas…so ari nie aku nak cerita pengalaman aku study kembali…setelah hamper 6 bulan aku honeymoon…huhh…penat sunggah la kn nak sampai kat Parit Raja, Batu Pahat nie… Last entry aku dah cerita pasal mak ayah aku balik dari Mekah, kali nie aku nak cerita pasal aku laa pulak….heheJ Aku harap korang x la bosan yer baca blog aku nie…hehe…rindu la pada someone nie…xtaw la sapa dia tu..ish3…dah2, berbalik kepada cerita asal, aku bertolak ke Kuala Lumpur pada tengahari 26hb 12 2009…aku yang drive taw, sorang2 lak tu…aku kesian sgt3 nak suruh parent aku drive…walaupon aku letih time tu, tp sku x gtau dorang…aku diamkan aja…heheJ Dalam pukul 10malam kami 1 family selamat sampai kat umah kak aku kat Sri Pristana…lepas borak2 sikit, kami pon tidor, esoknya kami bertolak pukul 5 pagi, singgah solat suboh kat RnR Dengkil….Ayah aku lak yang drive straight ke Batu Pahat…Aku n family members yang lain terlentok-lentok la...apa lagi kn…kesian ayah….untuk pengetahuan korang, sekarang nie aku rasa cam lain sangat…yela, dah lama menganggur kn…lama x tgk buku…lama x daftar subjek…macam-macam lg laa…aku mai sini membawa bermacam-macam azam baru…aku dah tak mau ulang apa yang aku dah pernah buat masa di UTM dulu…cukup-cukup laa….so aku nak tulis apa lagi pon aku xda idea dah…nant aku sambung lagi la yer…wassalam….