Saturday, February 27, 2010

al-kisah sebuah mimpi....

Assalamualaikum wbt....hari aku bangun pagi2...lpas subuh ja aku dah siap sidai baju-baju yang telah di basuh semalam...
thanks to Ecah cos dah temankan aku semalam..hehe...

Pagi nie aku nak cerita something yang bagi aku amat mengerikan...al-kisahnya begini, semalam kan hari Jumaat...nak pulak hari Maulidur Rasul...so aku cuti la kan..xdak class...then malam sebelumnya aku tidoq lambat...so bangunnya pon lambat la kan...Ecah mai bilik aku baru aku terjaga....lepas borak sepatah dua kata...Ecah pon balik bilik dia balik....elok aku bru ja nk sambung tidoq balik..Ecah call mintak tolong aku pi antaq roomate dia kat terminal bus Batu Pahat...lepas balik dari terminal tu, kami singgah la kat 1 kedai makan mamak kat area Taman U...lpas makan balik kolej la kn...pastu aku pi lepak kat bilik Atul lak...smpai la pukul 11 lbh2....then baru aku balik ke bilik....lpas antaq laptop kat Ecah...dia kata nak tengok cerita Ketika Cinta Bertasbih....aku mls dh nk tgk...sbb dh tgk kn...so aku trus balik ke bilik...

Bila dah sampai kat bilik...aku mulakan la xtvt yang tertangguh tadi..hahaha...siapkemas2 meja....katil....loker....beg2 yang bersepah...buuummm...aku pon baring2 atas katil....then tetiba ja aku rasa sakit kepala sangat-sangat....aku pon apa lagi....ambek gula Zhulian...bancuh dengan air....then minum...pastu ingat nak tidoq...tapi xboleh jugak...rasa berdenyut2 sangat kepala time tu....roomate aku sbnrnya dok tgh bising-bising time tu pon aku rasa macam dah x dengar apa yang depa dok kata....aku tutup jugak mata rapat2...then terlelap jugak akhirnya....

Time aku tidoq nie laa..aku bermimpi...aduhhh...xsangka sungguh laa...aku mimpi mak aku sakit...terlantar sorang diri...nak pulak ntah macam mana aku nie tgh siap nak pi tempat len...so mcm kena tinggalkan mak aku laa...aku sedey sangat-sangat...aku nie memang kaki nangis...tgk org len nangis pon aku dh blh nangis...padahal xda kaintan pon...ok2...back to the topic...dlm tidor tu aku dok nangis..then aku terjaga..aku tgk kiri kanan...aku kt kolej nie...so cpt2 aku ambek hp...aku call mak aku...lega sangat bile dpt dengar suara mak aku....pastu apa lagi...aku nangis tersedu-sedu la kn...mak aku dh cuak...dia dok tny napa nie..napa nie...napa nangis...aku xley nak cakap terus....dh lama sikit...aku pon cerita la yang aku mimpi tu...then aku kata...laa....mak sihat-sihat ja....don worry....doakan mak k....mak suruh aku pi ambek wuduk...pastu solat....roomate aku yang dengar aku nangis kuat...terus jadi cuak....letak jer phone...aku tgk jam...dah pukul 2 lbh...so aku pon solat zohor....

me n my mum....time aku konvo tahun lepas....

p/s : i love u so much mum...

lpas tu..aku dh mula ok sikit laa...cuma aku xberani nak dok sorang...aku pon berangkat ke bilik Ecah....

Friday, February 26, 2010

pic of me....

~sebelum aku bertolak balik ke Kedah dari Parit Raja~

~first day berkabung sbb kemangkatan Sultan Johor~

~1st week aku kat UTHM~

~try spec baru beli~

~otw ke umah tok~

~prepare sblm kenduri~

~hari break dgn aril~

~nak try pakai purdah~

pagi hari d parit raja...

Salam..pagi nie aku pi antaq ira nek bus kat BAtu Pahat...pastu otw balik singgah kat kedai mamak 25 jam...hehehe...mna la mai 1 jam lg tu kn....lawak sungguh....sedap jgk la mknannya....aku makan tosai teluq....hehehefav tu....lma sungguh xmkn makanan mamak nie....

Monday, February 22, 2010

johor...

Salam...baru ja shari smpi kt johor....tapi badan nie dh penat yang teramat sgt...xtaw la napa....ish3...asgment melambak....tp xbuat lagi...plus dgn projek lagi....aduh....plus lagi dgn nak test.....haaaa....aaarrggghh!!!!!!!!!!!!!!tension........tapi xpa nuraini...kejar cita-citamu.....biar bersakit skrg...nant kamu akan bersenang-senang kemudian....hehehe....chaiyok2.....

Tuesday, February 16, 2010

Doa Jodoh

Aku x ingat aku dapat mna doa nie..tapi just nk share dengan korang la benda mcm nie kn...hopefully dapat membantu....hehehe

Ya Allah..Sekiranya dia adalah pilihan Mu di Arash,Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya,Sekiranya dia adalah yang terbaik untukku di Dunia Mu,Peliharalah tingkah laku serta kata-kataku dari menyakiti Perasaannya,Sekiranya dia adalah jodoh yang dirahmati oleh Mu,Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya, Sekiranya dia ditakdirkan bukan untuk diriku, Kau tunjukkanlan aku jalan yg terbaik untuk aku harungi segala dugaan Mu, Ya Allah, Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku, Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan, Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai...

Aku buntu….

Assalamualaikum wbt…bangun ja pg nie…aku tgk handphone….ada someone msg aku….korang nak taw x sapa?? Aril yang msg aku…tetiba ja happy sgt3…ntah apa2 la aku nie kan…lps aku yg mntk putus dgn dia…aku plak yg rindukan dia….tp yela…kami putus pon bkn sebab kami gaduh or apa….aku buat mcm nie pon sebab aku sayangkan dia…aku xmau dia rasa terabai bila mna aku sedang busy dengan study…bila dah start study balik…aku jd busy…and aku dgn dia plak dh makin jarang dpt contact….kalu dulu time dok kat umah bley la hari2 nak berchatting…but now everything was change…tapi hati aku..aku rsa xpenah berubah lagi…huhu….


 

Actually cerita yang aku buntu sangat nie adalah pasal assignment aku….aku kena ulas 2 artikel….masalahnya sekarang aku xtaw nak ulas pasal artikel apa….aku dok cadang-cadang nak cerita pasal kes-kes blogger sekarang…tapi macam x banyak maklumat plak yang aku ada untuk cerita…hehehe…so korang ada idea yang lebih menarik x???share with me k…and one more artikel yang aku kena cari…pasal TTL and CMOS…dah la kena cari kat news paper or magazine only taw…mna la aku nak pi gagau nie….huhu…kusut-kusut……

Monday, February 15, 2010

15 Feb 2010

Assalamualaikum wbt....hari nie aku just nk gtau yang aku dok umh ja seharian....hehehe.....best sgt3...wlaupon aku xkuaq pi mna2 pon.....sbb aku dh lma xdok umh....

Sunday, February 14, 2010

home sweet home

Assalamualaikum wbt...aku skrg dh smpai kat umah...masa perjalanan dari Batu Pahat, Johor ke Sungai Petani, Kedah adalah.......10 JAM.......penat giler beb......
Aku kuar dari kolej pukul 5.30 ptg....pastu aku naik teksi ke terminal bus batu pahat....then naik bus pukul 8mlm....pastu bus tu jln ke muar....pastu berhenti kat seremban....then jalan lagi....stop plak kat medan gopeng....tup2....sampai ja kat medan gopeng....aku rasa 1 macam ja....aku rindukan aril...i really miss him so much....klu la aril terbaca blog aini nie...harap aril dapat contact aini....aini ada something nk gitau kat aril......pastu smbg balik jalan.....bus stop plak kat bagan.,...elok2 nk tdoq balik...driver suruh tukar bus...so sapa yg nak turun kat sungai petani naik bus sebelah.......sampai ja kat sp...dh pukul 6pg...
itulah kisah perjalan pulangku ke kampung halaman...hehehehe

Wednesday, February 10, 2010

assignment...

Salam....aku skrg nie dgn member2 class aku....tgh stuck wat asgment digital....adduuusss.......




location : bilik ecah
members : ecah, aini, a-leen, fiza, atul, hanis, su thin....

Saturday, February 6, 2010

Minggu Yang Busy…..

Assalamualaikum wbt….sorry la yer sebab lama x update blog aku nie…tgk2 dg bersawang la plak…hahahahJ Untuk pengetahuan korang, hujung minggu nie aku nk balik rumah…(t upon nk kecoh kn…) biarla ……dah lma taw aku x balik…dh la dok jauh dari family…aku di selatan…family ku nun di utara….memang la rindu sangat2….walaupon ari2 dok call…tp tetap x sama dengan jumpa face to face kan…sepanjang aku x update blog nie, banyak benda rupanya dah berlaku kan..klu korang perasan laa….kes blogger kena tangkap laa…kes bunuh sedara sendiri laa…macam-macam lagi laa…

Baru nie aku ada dengar kes anak bunuh ayah…gerun aku baca berita tu..tapi bla aku tgk mak bdk tu….aku tak taw la nk komen apa…mak dia tabah jer kn…macam mana nak marah…yang sorang suami…yang sorang anak….aduhh…kusut2….(apasal la aku plak yg kusut nie…???) Yang sebelum nie korang ad abaca x pasal artis kta pon….dh pandai nak main saman ex-lover…hehehe….korang mesti taw cerita nie kn…so aku xyah nak cerita balik…hahaha…nak cakap pasal apa lagi erk….???

Erm apa kata kita ke cerita tentang hal peribadi aku plak laa..hahaha…mmg t upon aku nak story sangat3….hahaha…selama aku dok kat johor nie…xdak la apa sangat yang menarik….Cuma mmg la excited sikit time baru masuk dulu kn…bila dh mula ada assignment…quiz…test….aku mula la kn….dh x best…itulah NURAINI…..ranjau kehidupan seorang mahasiswa….eh2…macam aku knl ja ayat nie…owh nie la ayat or tajuk untuk Forum pertama anjuran kolej lama aku dulu…aku la yang jadi camera women utk pic2 dalam video sblm start forum tu….time tayang video tu……semua orang focus habis-habisan laa….sebab apa.???sebab aku ambek pic2 member2 aku gak kat sekitar kolej…sapa yang berdua-duaan…siap laaa…hehehe(sorry yer pada sapa yang gambarnya telah tersiar….)

Ok2…berbalik pada tempat baru…ish3…dh melalut….aku nie bkn boleh…klu dh cerita something tu, aku nk tell full story plak…padahal korang dh bosan kan baca…heheheJ so kat sini aku nk jugak gitau korang betapa aku busy sebelum aku dapat balik ke rumah dengan penuh ketenangan…hahaha J

6 Feb 2010 – Test 1 (Network Analysis)

7 Feb 2010 – Test 1 (Electronic Device Application)

8 Feb 2010 – Quiz 2 (Mandarin)

9 Feb 2010 – Test 1 (Electronic Digital)

11 Feb 2010 – Bengkel Pengurusan Masa

13 Feb 2010 – Balik rumah…!!!! Yippy…….