Saturday, February 27, 2010

al-kisah sebuah mimpi....

Assalamualaikum wbt....hari aku bangun pagi2...lpas subuh ja aku dah siap sidai baju-baju yang telah di basuh semalam...
thanks to Ecah cos dah temankan aku semalam..hehe...

Pagi nie aku nak cerita something yang bagi aku amat mengerikan...al-kisahnya begini, semalam kan hari Jumaat...nak pulak hari Maulidur Rasul...so aku cuti la kan..xdak class...then malam sebelumnya aku tidoq lambat...so bangunnya pon lambat la kan...Ecah mai bilik aku baru aku terjaga....lepas borak sepatah dua kata...Ecah pon balik bilik dia balik....elok aku bru ja nk sambung tidoq balik..Ecah call mintak tolong aku pi antaq roomate dia kat terminal bus Batu Pahat...lepas balik dari terminal tu, kami singgah la kat 1 kedai makan mamak kat area Taman U...lpas makan balik kolej la kn...pastu aku pi lepak kat bilik Atul lak...smpai la pukul 11 lbh2....then baru aku balik ke bilik....lpas antaq laptop kat Ecah...dia kata nak tengok cerita Ketika Cinta Bertasbih....aku mls dh nk tgk...sbb dh tgk kn...so aku trus balik ke bilik...

Bila dah sampai kat bilik...aku mulakan la xtvt yang tertangguh tadi..hahaha...siapkemas2 meja....katil....loker....beg2 yang bersepah...buuummm...aku pon baring2 atas katil....then tetiba ja aku rasa sakit kepala sangat-sangat....aku pon apa lagi....ambek gula Zhulian...bancuh dengan air....then minum...pastu ingat nak tidoq...tapi xboleh jugak...rasa berdenyut2 sangat kepala time tu....roomate aku sbnrnya dok tgh bising-bising time tu pon aku rasa macam dah x dengar apa yang depa dok kata....aku tutup jugak mata rapat2...then terlelap jugak akhirnya....

Time aku tidoq nie laa..aku bermimpi...aduhhh...xsangka sungguh laa...aku mimpi mak aku sakit...terlantar sorang diri...nak pulak ntah macam mana aku nie tgh siap nak pi tempat len...so mcm kena tinggalkan mak aku laa...aku sedey sangat-sangat...aku nie memang kaki nangis...tgk org len nangis pon aku dh blh nangis...padahal xda kaintan pon...ok2...back to the topic...dlm tidor tu aku dok nangis..then aku terjaga..aku tgk kiri kanan...aku kt kolej nie...so cpt2 aku ambek hp...aku call mak aku...lega sangat bile dpt dengar suara mak aku....pastu apa lagi...aku nangis tersedu-sedu la kn...mak aku dh cuak...dia dok tny napa nie..napa nie...napa nangis...aku xley nak cakap terus....dh lama sikit...aku pon cerita la yang aku mimpi tu...then aku kata...laa....mak sihat-sihat ja....don worry....doakan mak k....mak suruh aku pi ambek wuduk...pastu solat....roomate aku yang dengar aku nangis kuat...terus jadi cuak....letak jer phone...aku tgk jam...dah pukul 2 lbh...so aku pon solat zohor....

me n my mum....time aku konvo tahun lepas....

p/s : i love u so much mum...

lpas tu..aku dh mula ok sikit laa...cuma aku xberani nak dok sorang...aku pon berangkat ke bilik Ecah....

No comments: