Monday, December 12, 2011

Berubah Kepada Seorang Yang Suka Bersosial

Assalamualaikum wbt....

Sekian lama aku menyepikan diri, macam biasa la kan, ashik sibuk ajer. Kalau tengok tajuk entry kali ni, korang jangan nak terkejut pula yer. Perubahan yang aku maksudkan bukanlah ke arah negative, dalam kehidupan seharian kita, kita perlu berubah menjadi seorang yang lebih baik dari hari sebelumnya. Perubahan yang telah berlaku dalam hidup aku, macam yang korang dah sedia maklum, aku ada join dengan club kereta, so baru-baru ni, aku ada la join dengan beberapa event club nie. Apa point yang aku cuba sampaikan disini adalah, bila aku join event club, aku dapat timba banyak ilmu. Jangan anggap ilmu tu hanya kita boleh dapat dengan masuk ke kelas hari-hari yer, dimana-mana pon kita boleh timba ilmu. Antara ilmu yang aku dapat adalah, macam mana cara yang betul untuk membeli sport rim kereta, tahu serba sedikit tentang tayar kereta, tentang side mirror dan banyak lagi la. Maybe, bagi korang, benda nie pon nak cerita kat sini ka? and bagi aku, aku rasa itu satu pengalaman yang berguna untuk aku. Sebab aku memang minat dengan kereta, bukan hanya tahu memandu, aku juga nak tahu semua tentang kereta. Kalau boleh, kereta aku nanti, aku nak repair sendiri ajer. Tak nak hantar kat workshop. Boley ke macam tu? Hehehehe..... Kat sini aku sertakan sikit picture-picture yang ak cilok dari camera orang lain, sebab aku tak bawak camera lak time tu... So sampai bertemu lagi di lain waktu dan ketika yer... Wassalam...
Meeting SIC Selatan

Gathering Club Kereta Batu Pahat





Wakil yang perempuan

Jalan-jalan di air terjun

Lepak-lepak kat MK Cafe & Bistro(dapat voucher rm10)

Tengah dengar Mr Presiden kelentong
Kenduri kawen member club

Dapat makan, tak tengok tempat lain dah

Mr Presiden BP Crew, Aby and Me

Bergambar sebelum balik
AGM BP Crew

Kejek tengah kira duit

ntah ape-ape jer....

Kusyuk dengar meeting

2 comments:

muaz said...

salam ziarah dari saya...

Diha Hasan said...

wahh seronok duk uthm ea aini hehe